Blog Listem

18 Nisan 2014 Cuma

tahinli kek tarifi

bir önceki postumda kendime dikmeyi beceremediğim tuniği paylaşmıştım. birazda ilk defa deneyipte başarılı olduklarımı paylaşayımda moral olsun dedim :)bizim evde sık sık kek yapılır, sabah kahvaltıda pratik olduğu için :) hal böyle olunca farklı kek denemelerim oluyor. tahin normalde yemediğim bir şey olduğu için yiyebileciğim bir hale getireyim dedim vee tahinli kek yaptım , oldu :) tahin tadı çok fazla belli değil ben sevdim, özellikle çocuğu olanlar için ideal olduğunu düşünüyorum.. 
gelelim tarifimize.

malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı tahin
1 su bardağı süt
4 türk kahvesi fincanı un
kabartma tozu

hazırlanışı;
yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpıyoruz, içine tahin ve sütü koyup biraz daha karıştırıyoruz. kabartma tozunu ve unu ekliyoruz( unu yavaş yavaş ekliyoruz). kek kalıbımızı yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. (benim fırınımda 40 dakikada pişiyor, siz süreyi fırınınıza göre ayarlarsınız) internette gördüğüm bazı tariflerde kek kalıbına susam serpip susam mantolu yapmışlardı, ben denemedim ama denemek isteyenler için bu ayrıntıyı da ekleyim dedim.

 

herkese afiyet dolu günler diliyorum :)
görüşürüz..

4 yorum :

  1. Harika olmus ellerine saglik tarifini bugun uygulayacagim :) tahin cok seviyorum

    YanıtlaSil
  2. tahinli tatlıları, kekleri çok seviyorum, hem çok besleyici bir gıda hem de yağı çok lezzetli harika bir tat katıyor.. Ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil