Blog Listem

14 Nisan 2014 Pazartesi

Kendime bi şey dikeyim dedim de

Herkese merhabalar
artık ben kendime nasıl güveniyorsam daha düz dikiş dikemezken, kalıp çıkarmaktan hiç anlamıyorken kendime tunik dikmeye kalktım :) ama boyumun ölçüsünü aldım o ayrı mesele..
bir muçuk metreye yakın kırmızı ince triko bir parça kumaş aldım, kumaş ilk deneme için uygun geldi gözüme, çok anlıyorum ya :) buraya kadar yine iyi, eee kalıp işi nasıl olacak? ben o kadar blog okudum ayarlarım bi şii dedim vee ilçemizde bulabildiğim tek dikiş dergisi olan crezion elişi dergisinden bir elbise kalıbını tuniğe uyarladım.. bak bak bak cesarete bak, cahil cesareti böyle oluyormuş arkideşler, denedim bizzat :)
eşim evde yokken kalıbı çıkardım, oturdum diktim ki gelince giyip göstercem " bak ben kendime ne diktiiiiim " diye havamı atayım.. artistliğim de var yani :) ama ne umdum ne buldumm..
nitekim dostlar sonuç hüsran oldu, buyrunn...
tamam birazcık fazla kilolarım olabilir ama 40 beden diye yola çıktım 44 beden bi tunik elde ettim..
bu tunikten çıkardığım dersler
1. önce kalıp çıkarmayı öğren
2. doğru kalıbı bulmak ve kalıbı kumaşa aktarabilmek başarmanın yarısıdır unutma
3. yaka ve kol dikmek hiç kolay değil bunu aklına sok bi zahmet
4. sen bir çekirge bile değilsin henüz acele yok :)
Bu cahilce denemem motivasyonumu kırsa da kendime ders çıkarmayı da ihmal etmedim efenim :) dikiş yolculuğunda kendime şans diliyorum ve işe gidiyorum :)
sevgiler..

6 yorum :

  1. eline sağlık olmuş işte ilk denemeye göre resimde iyi duruyor:)ağzı burnu düzgün bi tunik beline kemer takıp salaş olarak kullanabilirsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kemer takmak aklıma gelmemişti iyi fikir aslında :)

      Sil
  2. gayet güzel olmuş bence ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. hiç yabancı gelmedi bu hikayeye bana=) bende kendime diye pardesü diktim anneme verdim sen daha kaç parca diktinki pardesuye atladın hemen ama cahil cesareti işte aynen bendede bolca var ondan =)

    YanıtlaSil
  4. ferhan hanım şu anki diktiklerinize bakılırsa o zaman bende doğru yoldayım :)

    YanıtlaSil